7 Mac 2011

Tangkap Gambar Laman Web


Mungkin segelintir blogger memang dah tahu nak ambil gambar laman web di Mozilla.Jadi tutorial kali nie khas untuk yang masih baru dan yang belum tahu.Bagi yang dah tahu mungkin boleh kongsi extensions yang korang guna.Screen capture memang sangat berguna ketika buat entri blog kan.

Screen capture yang saya guna sekarang ni adalah AVIARY.Aviary nie aku rasa yang terbaik pernah aku guna.Pernah guna yang lain sebelum nie tapi sekarang melekat dengan aviary.Mungkin sebab kualiti gambar yang di tangkap jelas.

Kalau korang minat atau nak cuba boleh lah pergi laman web ni http://www.aviary.com.Kalau nak guna korang tak payah register pun tak pe..Kalau nak register pun boleh.

Apalagi, cuba lah tangap gambar dengan Aviary. "Tak kenal, maka tak cinta".Cuba tangkap gambar dengan cara Capture region on page, Capture visible portion of page dan Capture entri page.Selamat Mencuba.

1 ulasan:

  1. berguna sekali untuk saya yang belum tahu. trims

    BalasPadam