25 Mac 2011

Letak Ads Nuffnang Atas Header blog

Tutorial ini atas pemintaan empunya blog http://grrgrr.blogspot.com.Mungkin segelintir templete blog tak sama kod..Tapi blog aku ni jenis classic.Aku lebih suka templete lama coz kod senang nak difahami drpd templete yang didownload.Mudah untuk aku ubah.Kalau kod tak sama jadi tutorial kali ni tak dapat membantu..
1.Buka akaun blog =>Reka bentuk =>Edit HTML.
2.Jangan lupa tiap kali korang ubah@edit html blog klik kat Kembangkan Templat Widget.
3.Bagi memudahkan pencarian kod,tekan CTRL+F untuk mengeluarkan ruang Find.
4.Mula-mula cari kod nie.
<body>
5.Dah jumpa letak kod iklan Nuffnang kad bawah kod <body>.
6.Nie contoh templete aku.
</script>
  </head>

  <body>

<!-- nuffnang -->
<script type='text/javascript'>
nuffnang_bid = &quot;6ef8d3fc2c2274c1259073516da6ff69&quot;;
</script>
<script src='http://synad2.nuffnang.com.my/k.js' type='text/javascript'/>
<!-- nuffnang-->
  
  <div id='outer-wrapper'><div id='wrap2'>

7.Nak tahu berjaya ke tak pratonton terlebih dulu..
8.Dah betul kedudukan ads jadi bolehlah simpan.

4 ulasan:

  1. haa template ak laen sikit. tp dah berjaya gak buat. so trimasss banyak2 ye =]

    BalasPadam
  2. nice...
    follow me back
    azrijohan.blogspot.com

    BalasPadam
  3. 10q so much..

    BalasPadam
  4. ha yang ni baru menjadi. lama sy cari tutorial ni tapi yang guna tu xmenjadi.
    Thanks byk2...

    BalasPadam