28 Okt 2010

Jenis-Jenis Border Blog

Kebiasaannya templete blog kita dihiasi dengan border untuk image,sidebar,header dan sebagainya.Kali ini kiteorang akan tengok jenis-jenis border supaya blog korang lebih cantik.Kod Border adalah seperti ini:
border:1px solid $bordercolor;
1.Kod warna MERAH adalah saiz border.
2.Kod warna OREN adalah jenis border.
3.Kod warna UNGGU adalah warna border.Boleh guna kod warna.Dapatkan kod warna di sini.
4.Jenis-jenis border yang aku tau ialah:
*none
*hidden
*dotted
*solid
*dashed
*double
*groove
*ridge
*inset
*outset
Pandai-pandailah korang tukar jenis border blog korang..Kalau tak faham korang boleh tanya aku.

6 ulasan:

  1. nk ltk code 2 kt ne?or mmg da ad dlm templte??

    BalasPadam
  2. kod memang dah ada..cuma kita ubah jenis border tu je.

    BalasPadam
  3. mcm mane nk cr kod 2 dalam template?

    BalasPadam
  4. cara senang nak cari kod kat templete awk tekan ctrl dan F keyboard laptop.lepas tu taip kod kat ruang Find yg akan muncul.
    kalau memang xde boleh tambah sendiri kod di atas.

    awk nak ubah border kat mane?sidebar,main or dlm entri?

    BalasPadam
  5. mana nak letak code border tuh??kat main entry dan jugak kat sidebar tuh...taktau nak letak mana...

    BalasPadam
  6. untuk sidebar cari kod ini.
    .sidebar .widget{
    main pulak kod ini.
    .main .widget {

    BalasPadam